USA 2014 (Hannah Sundquist)
Hjem Add YouTube Kontakt

0

USA 2014

Hallo!

15.juli-1.august var jeg i USA sammen med mamma, Rune, Kaja, Aina, Morten, Fride Ådne, Cathrine, Steffen og Nils. Vi var i Santa Monica, Las Vegas og Grand Canyon. 

Vi dro 15.juli fra Norge til New York, hvor flyet vårt fra Norge var forsinket så vi mistet det som gikk fra New York til Los Angeles. Når vi ankom flyplassen i New York, ble familien min booket på et fly som gikk samme kveld. Fride og familien hennes måtte tilbringe en ufrivillig natt på et hotel ved flyplassen i NY. Vi ankom hotellet i Santa Monica sent på kvelden, men det var veldig fint og godt å endelig være fremme. 

Vi var i Santa Monica i 10 dager. Disse dagene ble brukt på å besøke Universal Studioes, vi var i Hollywood to ganger (en gang hvor v kjørte rundt i hele Los Angeles med buss og en gang for å se Hollywood.), v shoppet, var på stranda og leide sykler.

Vi kjørte bil igjennom Death Valley på vei til Las Vegas. Dagene i Las Vegas ble brukt ved bassenget, vi så på vannshow, besøkte M&M-store og Coca Cola-store. Vi tok også verdens største Pariserhjul.

Etter Las Vegas kjørte vi videre til Grand Canyon. Vi stoppet og gikk på Sky Walk på veien til hotellet. I Grand Canyon kjørte vi opp til fjellene og så solnedgangen. Etter tre netter i Grand Canyon kjørte vi tilbake til Las Vegas og overnattet på et hotel nær LAX siste natten. 

Her er noen bilder fra turen: 

Hele gjengen "Amerikapaulsen" klare før avreise til Gardemoen.

 Cathrine og Kaja.

Dette var den første og eneste kjendisen vi møtte under oppholdet. Vi var inne på Kitson, så gikk jeg ut siden jeg ikke skulle se noe mer. Når jeg kommer ut ser jeg da Zendaya gå inn på Kitson sammen med en annen gutt. Jeg går inn igjen til Fride og hvisker "Sjekk hvem som står ved siden av deg". Vi tok så bilde sammen med henne før vi gikk ut igjen.

Når vi sto utenfor Kitson og ventet, kom en utrolig søt og hyggelig dame bort til oss og lurte på hvor vi var ifra og sa at vi hadde så fin "accent". Hun ville også ta et bilde av oss med kameraet mitt.

 

Let's go to the beach. Santa Monica beach var en såå fin strand. 

Meg og Kaja med piren bak. 

Vi var på Universal Studioes, hvor vi da valgte å ta en studio tour. Jeg syns det var kjempegøy. Veldig kult å se bak kulissene på hvordan de har lagd mange filmer og serier. I tillegg var guiden vår den skjønneste og kjekkeste, så det var jo et veldig stort pluss på den turen. 

Per, Pol og Askeladden på tur.

 

Brusj och jag.

Morten, Ådne, Fride, meg, mamma og Kaja på starten av Walk of Fame. 

The Beatles

Her var vi på et utkikkspunkt hvor vi kunne se Hollywood-skiltet. Dessverre synes ikke det på bilde.

I Hollywood spiste vi på Hard Rock-cafe.

Rune og mamma på Hard Rock

Vi leide sykler og sykla til Venice beach.

På Venice beach tok jeg, Kaja og Fride henna-tatoveringer.

Dette var min tatovering.

Min familie.

Los Angeles. Den første dagen med bil dro vi opp til fjellene, så vi kunne se Hollywood-skiltet. Skiltet var veldig skrått fra vårt synspunkt, og veldig langt unna, men utsikten utover LA var fantastisk.Death Valley, varmeste stele i hele væla. Det var 50,1 grader der. Var livredd for at jeg skulle bli helt tomat, den korte tiden jeg var ute av bilen. Fride og Kaja hadde også prøvd å legge en sjokoladebit på asfalten, og av det resultatet kunne man godt stekt et par egg der også.Vi hadde en 11'er bil og en 5'er. Jeg satt bakerst i 11'ern sammen med alle koffertene. Jeg hadde høyre vindusplass så jeg var fornøyd. Det var også veldig godt å kjøre bil, sitte litt for seg selv, høre på musikk, sove eller se ut av vinduet. Jeg likte bilturene veldig godt.

Las Vegas. For en flott by. Det store rosa hotellet bodde vi på.

Vi bodde på Flamingo hotel. Det var gigantisk inne, kasinoer, butikker, food court og 28 etasjer. I tillegg var det flamingoer og andre dyr ute på vei til bassenget. Siste dagen i bassenget møtte vi også en fransktalende gutt ifra  Canada. 

Siste kvelden i Las Vegas tok vi verdens største pariserhjul. Vi så utover hele byen og det var såå fint. Anbefales på det sterkeste.

 


Jeg fant Hannah-cola!!! På Coca Cola-store i Las Vegas sto den klar.

Etter fire netter i Las Vegas dro vi videre til Grad Canyon.

Turist.

På veien stoppet vi innom "sky walk". Veldig morsomt å ha opplevd det også.

Mamma sa strengt: IKKE HOPP. Men hva kan jeg si? Jeg valgte ikke livet som rebell. 

Siste kvelden i Grand Canyon kjørt vi til et sted hvor vi kunne se den fine utsikten og solnedgangen.

Helt ærlig, kunne dette bilde like så godt blitt tatt i Norge.

Det var en nydelig solnedgang.Meg og mine to søstre, Cathrine og Kaja.

Den siste kvelden ble tilbragt i Los Angeles. Vi fant en 1$-store og kjøpte sukkerspinn. 


 

Alt i alt har dette vært en helt fantastisk tur som jeg gjerne kunne tatt om igjen. Tror jeg var den eneste som virkelig ikke ville hjem. Alle tre stedene var fantastiske på hver sin måte. Tusen takk for turen!

______________________________________________________________________________________________________________________

Jeg har valgt å starte bloggen igjen siden jeg skal utveksle i England. Jeg kommer til å blogge om hverdagen min og hvordan det er å være utvekslingsstudent. NB! Dette kommer ikke til å være en blogg som oppdateres hver dag. Jeg kommer til å oppdatere når det skjer ting og når jeg føler for det. Idag er det faktisk tre uker til jeg sitter på flyet til England.

Jeg håper du kommer til å følge meg videre!

 

-Hannah Sundquist


  • Kommenter her
    Design og koding: Ina Anjuta