A-Levels og førsteintrykk (Hannah Sundquist)
Hjem Add YouTube Kontakt

2

A-Levels og førsteintrykk

Hello! Tenkte jeg kunne fortelle litt om skolen, førsteintrykk og litt om fagene jeg skal ta!

Hvor skal jeg starte? Hmm. 
Her i Tunbridge Wells bor jeg i et område kaldt Rusthall. Vi har tre muligheter til å komme oss til skolen: gå den lange veien igjennom byen som vil ta ca en time, gå den korte veien som tar ca 40 min eller ta buss. Hvis vi skal ta buss må vi skifte buss og betale busskort selv siden vi ikke bor langt nok unna til å få det gratis. Så da har jeg og Malin valgt å spare noen penger og går den korte veien til skolen hver dag. Vi tar følge med en annen gutt som bor her i Rusthall. Han heter Alex, han er like gammel som oss, men han går i 13.klasse.
Det går helt fint å gå til og fra skolen, selv om skolesekken er veldig tung å bære på. Vi blir spreke da ihvertfall!

En ting som er veldig forskjellig fra Norge, er dresscode. På St. Gregory's har de skoleuniform i 7.-11.klasse. Jeg går i 12. og vi har bare dresscode. Drescoden er "smart/casual", det vil si at vi har ikke lov til å bruke hullete jeans, ikke for korte skjørt, ikke shorts, vi får ikke vise mage eller skuldre og vi kan ikke bruke hatt på skolen. Selve dresscoden er grei, tross for at engelske jenter kler seg ganske annerledes enn det norske jenter gjør. 
Her i England bruker ALLE jenter vesker på skolen. Jeg og Malin har valgt å ikke følge trenden, siden vi går til skolen og det er såå mye mer komfortabelt å bruke sekk. 

Skolen er stor, større en Stange. Den har flere bygninger og flere etasjer. Når jeg hadde sett for meg skolen, hadde jeg forestilt meg at alt skulle være veldig sofistikert og kanskje litt gammelt. Det er det ikke på St. Gregory's. Skolefargene er rød og blå, og det blir brukt på mange av møblene. Bygningene er moderne og hvis jeg skal være ærlig ser det litt ut som en barneskole, men det gjør ikke meg noe.

Her i England må vi kalle lærerne for Mrs eller Mr og etternavnet deres. Vi kan også si Sir eller Miss. Noe som er veldig forskjellig fra Norge. I Norge stiler elev og lærer på nesten likt nivå, her er lærern veldig høyt og elevene er i bunn. Det er litt rart å si Miss og Sir/Mr, men det er nok en vanesak.

Jeg har valgt fire fag her i England og det er musikk, geografi, historie og matte. Jeg skal også ha litt religionsundervisning og gym. I tillegg til fagene har jeg "fri-timer", som skal brukes til eget skolearbeid og lekser.

Jeg har fått timeplanen min, og i uke A har jeg to clasher. Det betyr at to fag krasjer. På tirsdag er det matte og historie, og på onsdag er det musikk og historie. Pga av dette skal jeg høre litt med lærere om jeg kan få bytte ut et fag med et annet. Hvis dette skjer, kan jeg si ifra. 

Alt i alt har jeg et godt førsteintrykk. Jeg vet allerede at dette blir et tøft år med MYE jobbing. Det høres kanskje lite ut med fire fag, men tro meg, det er nok arbeid. Det er tross alt A-levels vi snakker om. 

Dette er timeplanen min. Oransje-Historie, Rosa-Musikk, Grønn-Matte, Lilla-Geografi og Blå-Games. Vi har også Review på slutten av hver dag.  

Hvis dere har noen spørsmål om skole eller lignende er det bare å sende meg en meld eller legge igjen en kommentar. Så snakkes vi når det skjer noe!


 • Tante Tina
  10.09.2014 kl.07:30
  Hei Hannah min💗

  J synes d er så spennende å følge deg. Gleder meg til å lese hver gang j ser du har lagt ut noe😃. D har nesten blitt ukas høydepunkter...Lurer på noe:

  Er d mange andre norske på skolen?

  Hvordan er d hjemme der? Er d strenge regler med tider og slikt i helgene? Når begynner du og slutter på skolen hver dag?

  Ha en fin dag💗

  Klem fra tante.
  10.09.2014 kl.21:36
  Tante Tina:

  Så bra du liker bloggen!

  Jeg og Malin er de eneste norske på skolen vår. I tillegg til oss er det også en annen utvekslingsstudent hun er fra Tyskland.

  Huset til Wendy er veldig koselig, det er et lite hus, men det går veldig fint. Wendy er ikke så streng, men vi har selvfølgelig regler. Vi kommer hjem til middag og kan gå ut igjen etter det. Fredag er det fast familiemiddag, og den er ferdig ca 7. Vi har ikke vært så mye ute enda, så vi har ikke fått noen spesielle innetider ogsånn.

  Skolen begynner kvart på ni hver dag, og slutter ti over halv tre på mandager og halv fire resten av uke, med mindre man har timer etter skolen. Jeg har timer etter skolen tre dager og slutter da halv fem.

  Klem Hannah ??  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta