Hannah Sundquist -
Hjem Add Youtube Kontakt

0

Hello. 

Detter året har det vært en veldig annerledes jul. Den har vært veldig koslig, rar og fin. 

I midten av desember kom familien over på besøk i London. Mamma, Rune og Kaja, Mormor og Morfar, Tante Hege og Onkel Johnny, Tyra, Trym og Tuva. De kom fredag 12.desember og dro hjem 14. Fredagen gikk vi ut og spiste på en bar og ble oppdatert på hva som har skjedd de siste månedene. Lørdag gikk jeg sammen med Kaja og vi fikk shoppet litt. På kvelden fikk vi på oss finstasen og gikk ut for å feire morfar som fylte 75 år! Vi fikk et eget rom på et annet hotel hvor vi spiste middag. Maten var fantastisk god. Jeg spiste white onion soup til forett, turkey til middag og christmas pudding til dessert. Lokalet var utrolig fint, og toalettet var det fineste toalettet jeg noen gang har sett. Etter en helt fantastisk 75 års feiring gikk vi hjem til hotellet igjen og jeg ble sittende nede i lobbyen sammen med tante, onkel, mamam og Rune, før jeg gikk opp på rommet til Kaja igjen. Søndag gikk vi ut og spiste frokost før mormor, mamma, Rune, Kaja, Tyra og jeg gikk en laang tur i Hyde Park. Etter jeg hadde fått pakket ferdig og kjøpt en ny koffert hvor jeg kunne ha alle tingene familien tok med over til meg, sa jeg hade til alle sammen og startet reisen hjem igjen. Det var ikke en enkel reise skal jeg si deg. Jeg måtte ta undergrunnen og skifte den en gang før jeg tok toget hjem til Twells og etter det taxi hjem. Med to store kofferten som veide ca 40 kg var ikke det det enkleste, men jeg klarte det.


Etter 

Etter det var det tilbake til skolen som normalt. Jeg tror ikke det skjedde så mye mer enn det før det var juleferie. 20. desember lagde jeg og Malin pepperkaker med mammas oppskrift og et helt fantastsk pepperkakehus. Søndagen pyntet vi det også. Jeg må si at pepperkakene har aldri smakt bedre og huset har aldri sett bedre ut. 


Lille juleaften lagde jeg og Malin risgrøt og inviterte Max over på middag. Jeg og Malin fikk mandelen, og Max tapte veddemålet. Senere på kvelden så vi på Grevinnen og Hovmesteren for å holde litt på den norske juletradisjonen. 

Julaften var veldig spesiell! Mange utvekslingselever får mest hjemlengsel denne dagen, men det var ikke mitt tilfelle ettersom Malin og jeg var veldig flinke til å gjøre ting denne dagen. Vi startet med å se Tre nøtter til Askepott, som vertsmor har på DVD fra noen tidligere studenter. Etterpå stelte vi oss selv og huset klart gjester. Vi hadde tre venninner på besøk for å feire litt, med risgrøt med mandel i, pepperkaker og quiz om norsk jul. Det var kjempekoselig! Deretter ryddet vi opp og styret litt rundt, før vi tok oss en tur på butikken på å kjøpe mat til en litt sen middag. Det ble taco for første gang siden Norge, og selv om den ikke bestod av alle elementene var det veldig godt! Jeg skypet litt med familien mens vi spiste, og det var utrolig rart å se dem feire hjemme uten meg. Vi så The Holiday mens vi ventet på at klokka skulle bli 23. Da tok vi turen til kirka for middnatssgudstjeneste. Kirken var utrolig fin og det var veldig stemning.

1.juledag er jo den store dagen her borte. Vi dro oss ut av sengen litt sent, ettersom vi ikke fikk lagt oss så tidlig kvelden før. Vi gikk ned i stua, spiste frokost og så åpnet vi pakker sammen med Wendy. Jeg fikk så mye fint og jeg setter pris på alt! Etter å ha stelt oss dro vi til vertsmors datter for å feire der. Vi var hele 14 stykker og det var veldig koselig! Vi fikk hilst på litt ny familie i tillegg. Jeg vil si dette var dagen jeg hadde mest hjemlengsel, når jeg så hele deres familie ha det gøy sammen og min var hjemme i Norge.

Så var det jo Boxing Day og da startet salget, så jeg og Malin tok oss en tur til byen. Da møtte vi også Vilde, som er ei anna utvekslingselev her i Tunbridge Wells. Det var kjempekoselig, så vi kommer nok til å se mer til hverandre. Vi hadde også noe familie over til middag og da ble det kalkun igjen for andre dagen på rad. 
28.desember skulle jeg og Malin egentlig inn til London for å besøke sjømannskirken og være med på juletrefest, men på grunn av problemer med tog så fikk vi ikke dratt inn dit, så da tok vi bussen til Brighton. Vi shoppet litt på Primark, før vi spiste på Nando's og gikk på kino og så på Annie. Det var utrolig koslig, selv om det var veldig spontant.
På nyttårsaften dro jeg og Malin inn til London for å se på fyrverkeriet. Vi kom oss dit, fant oss et sted å spise, spiste en god trerettersmiddag før vi fant oss et sted for vi hadde god utsikt til fyrverkeriet. Vi brukte evigheter hjem igjen, men det var en veldig fin tur.

Det har vært n veldig annerledes jul her i England og jeg har hatt det fint, men skal jeg være helt ærlig så gleder jeg meg til neste jul hvor jeg skal være hjemme sammen med min egen norske familie. 
Snakkes

 • 0

  Heihei!

  De tre siste dagene har gått til øving, øving og mere øving. Idag har vi nemlig hatt 'Christmas Carol Service' etter skolen. Det var en slags julekonsert hvor koret på skolen sang 11 sanger og det ble lest noen vers. Det var for det meste klassiske julesanger som 'Silent Night', 'O Come All Ye Faithful', og 'Hark the Herald Angels'. I tillegg sang vi 'Let It Go' og 'Fix You'. Jeg og fire andre jenter sang også 'O Holy Night' trestemt. Det har vært veldig koselig å være med på dette, men også veldig slitsomt. Det er godt å være ferdig med det før jeg drar til London imorgen for å møte familien. 


  Malin, Bianca, Jenny og noen andre bandfolk.

  Harvey og Bianca

  Jenny, meg og Malin!

  Nå har jeg pakket ferdig og imorgen tar jeg turen til London. Vi snakkes senere!

 • 0

  Hei..

  Nå er vi halvveis i November og siden siste har jeg gjort så mye, men samtidlig så lite. Sist gang jeg blogget var rett etter Bonfirene som var her i Rusthall. Siden den gang har jeg vært på to Halloweenfester. Den første var med Alex og de i året over, den andre var hos en på trinnet sammen med jentegjengen. På den første festen var jeg utkledd som en indianer og Malin som 50s girl, på Robs var jeg utkledd som Lille Rødhette, med en kappe mamma laget til meg og sendte hit. 


  Meg, Stephanie, Elisha, Luisa, Dianne, Asha, Chloe og Kirsten ♥

  Jeg fikk også to pakker i starten av november, en fra tante Hege og familien og en fra bestemor og bestefar. Det var så uforventet å motta pakker, så det var veldig kosli, og allti like greit å få sjokolade og annen norsk mat. Jeg fikk også noen magasiner av tante som var veldig fint, greit å lese litt norsk igjen.

  Familien har også fått ett nytt medlem, en liten pusekatt til. Han heter Fergus og er av rasen Ragdoll. Han er den absolutt skjønneste og herligste katten jeg har møtt. Han er helt nydelig og bare helt perfekt. 


  Skjønne vertsmor Wendy og Fergus♥

  På fredag var jeg og jentene ute å spiste i annledning Elishas 17 årsdag som er på onsdag. Vi spiste på en resturant kaldt Wagamama. Maten var helt fantastisk nydelig, og jeg vet at det ikke er siste gang jeg er der og spiser. Jeg husker ikke helt hva retten jeg spiste het, men det var kylling, ris, curry og salat. Det var veldigveldigveldig godt!!


  Dianne ♥


  Meg, Kirsten, Asha og Stephanie ♥ / Elisha, Kirsten og Chloe 

  Chelsea, Luisa, Chloe, Kirsten, Dianne og Elisha ♥ / Maten fra Wagas

  Ellers går dagene som normalt, noen er mer spennende enn andre, men det meste er i rutine. 


  Skype med mamma og mormor / facetime med Kaja og bestemor 

  Lykkelig selv om alt annet egt er veldig kjipt / Dianne, meg og Kirsten / meg og Kirsten / headboy / Chelsea, meg og Luisa / blå tunge ♥ / meg og Kirsten / Stephanie, meg og Luisa i Paris / meg, Steph og Luisa / Kirsten, meg og Chelsea / Harry og lillesøsteren


  Alt er bra, og jeg lever selv om oppdateringene på bloggen er litt dårlige. Vi snakkes!!

 • 0


  Hallo!

  Igår var det bonfire og fireworks her i Rusthall. Det er et årlig arrangement at en hel mengde med folk fra Rusthall og rundt om samles og det blir tent ett stort bål, og til slutt skyter de opp fyrverkeri. Jeg, Malin og Alex dro dit for å se på igår. Det var kjempekoslig og veldig fint. Med mindre jeg drar inn til London på nyttårsaften, så var det årets fyrverkeri, for det er ikke normalt å skyte opp fyrverkeri selv her i området. Jeg tok ikke med kameraet, men jeg tok bilder med telefonen.  Når jeg og Malin gikk hjem ble vi invitert inn av Max og vennene hans, så vi satt og snakket litt med de før vi kom oss helt hjem. Det var en veldig koslig kveld, og en fin start på høstferien.

  Snakkes når det skjer noe!

 • 0

  Hallo!

  Idag er det onsdag og vi er halvveis i siste uke før høstferie. Teknisk sett har jeg ferie etter imorgen, for jeg har kun musikk med 7.klasse i en time. Det har ikke skjedd mye på skola denne uka, utenom idag. Idag i historietimen fikk vi beskjed om at vi skulle gjøre touring. Det vil si at vi skal vise familier med potensielle studenter rundt om på skolen. Jeg skulle få gå med Luisa siden jeg ikke kjenner skolen og jeg er ny, men hun som organiserte touringen ville ha oss separert så jeg endte opp med en egen familie. Jeg syns synd i de for de fikk ikke så mye ut av det, selv om jeg sa at de bare kunne stille spørsmål om de hadde noen og det gjorde de ikke. Ellers har jeg fått igjen ett av essayene mine, jeg fikk C, jeg er fornøyd. Det var i geografi, og jeg vil bare stå i det faget, så er jeg fornøyd, haha.

  1.Kirsten 2.Luisa og Kirsten 3.Kirsten, Chloe og Dianne 4.Dianne, og jeg som jobber veldig hardt. Som alltid

  Mine engelske venner har funnet ut at jeg har blogg, og har veldig lyst til å være med i den. De har også begynt å lære seg norsk,' vær så snill' 'tyggis' 'hvordan går det?' 'bra' og 'duda?' begynner å bli ganske bra nå. 

  Imorgen er min siste fulle skoledag før half term, og jeg kjenner det skal bli godt med en ukes ferie. Så vi snakkes når det skjer noe!

 • 0

  52

  Hei! Ser jeg ikke har blogget på snart en mnd. Tiden går så sykt fort her. Jeg har faktisk vært her i 52 dager nå. Føles ut som jeg har vært her i en evighet, men jeg kom vel igår, gjorde jeg ikke?

  Hva har jeg gjort den siste måneden lurer du på? Hmm, jeg vet egentlig ikke. Jeg har kommet meg inn i rutiner nå, noe som er veldig greit. Den lange veien til skolen er ikke så lang lenger, og dagene flyr avgårde. Jeg har også blitt kjent med veldig mange, og nå har jeg en jentegjeng jeg er med. Jeg har tilogmed vært med dem hjem og vært med dem i byen etter skolen. Jeg har historie med Luisa, en av jentene. Regan er i en annen gjeng, men jeg har Geografi med hu. I matte og musikk er vi ikke så mange, så det blir å jobbe selvstedig i de timene. Fagene går greit, jeg liker matte og musikk best, helt klart. Historie går fint, Geografi er helt forferdelig, men jeg liker klassen så det gjør det litt bedre. Jeg har føler jeg har blitt ganske godt kjent med klassene nå, spesielt geografi-klassen. Jeg prater med noen av de på snapchat og litt på skolen. Han ene i klassen har flyttet til Rusthall nå, så jeg og Malin skal ta følge med han til skolen på mandag.

  Kamerarullen min er egentlig bare fyllt med stygge bilder, men her er noen jeg har tatt den siste tiden.

  1. Kristine, en av studentene som bodde hos Wendy ifjor, var på besøk i hennes høstferie. 2.Selfie. 3.Fikk pakke av pappa, var forbredt på å bare få mat, men den var full av brev fra familien også. 4. Bella, den ene katten til Wendy.


  1. Ett av sårene etter min lille fotball-ulykke. Ble takla i fotballen, endte opp med sår på begge hendene, på hofta og kneet. 2. Var på et matmarked i Tonbridge på Lørdag. 3. Fredag var det superhero/villain-dag på skolen. Jeg og de andre jentene gikk for powerrangers, jeg var lilla. Chloe lagde t-skjortene. 4. Kirsten kom på besøk etter hun hadde jobbet igår. Koskoskos

  Jeg fikk pakke igår også forresten. Mamma hadde sendt over noen klær, to pakker med tomatsuppe og en plate med sjokolade. I tillegg har mamma sydd en Lille Rødhette-kappe til meg, som jeg skal bruke på Halloween. Jeg skal på en fest sammen med jentene, noe jeg gleder meg veldig til. Jeg viser bilder av kostymet senere. 

  Jeg kan prøve å ta litt mer bilder av ting som skjer, så jeg kan oppdatere litt oftere, men når man er inne i rutiner blir det fort bare mye av det samme. Men vi snakkes når det skjer noe! 

   

 • 2

  Hallo! Lenge siden sist. Den siste uka har gått til skolearbeid, turer i parken, sykdom og endring av hår.

  Forrige lørdag våknet jeg og bestemte meg for at jeg skulle farge håret igjen. Jeg farget det mørkt i mai, men iløpet av sommeren har sola bleket det. Så jeg og Malin tok turen inn til byen for å fikse noen småting og kjøpe hårfarge. Etter middagen farget vi håret mitt, jeg farget det i lik farge som første gangen jeg farget det. Jeg er kjempefornøyd!

  Dette har vært min andre skoleuke, så jeg har hatt min første uke B. For de som lurer hva uke A og B er, så er det bare at timeplanen er fordelt over to uker. Det er veldig mye å gjøre. Vi får lekser etter hver time og vi må lese mye på egenhånd. Heldigvis har vi 'frees', det er fritimer som skal brukes til å studere og jobbe på egenhånd. På onsdag var jeg hjemme fra skolen pga sykdom. Jeg ble syk på tirsdag når jeg var på skolen. Hodepine, ryggvondt, tett nese og vond hals, mulig grunnet nye og ukjente bakterier. Det var et mareritt å gå hjem igjen fra skolen, i tillegg gikk jeg alene fordi Malin gikk til byen for å skaffe nesespray til meg, snill som hun er. Det var nesten like ille på onsdag så da holdt jeg senga for å bli bedre. På torsdag var jeg frisk igjen og jeg kom meg på skola.

  Onsdags kveld bestemte jeg meg også for å klippe meg. Håret mitt var utrolig slitt i tuppene, så jeg tenkte at det ikke kom til å gjøre noe skade å klippe de litt. Jeg klipte de ikke så mye, bare noen få cm. Jeg klipte det selv og jeg er veldig fornøyd, og jeg vurderer å mulig gjøre det enda litt kortere, men det får vente litt.

  Flere av kveldene denne uka har jeg, Malin og Alex også gått til parken på kvelden for å jobbe med lekser og annet skolearbeid. Det er veldig deilig, for jeg har ikke signaler i parken. Så å bare sitte på en benk, med tente lys, musikk og stjernehimmel, mens du gjør lekser er egentlig veldig koslig. Man kommer seg litt vekk fra alt og det er enklere å fokusere på det man faktisk skal gjøre.  

  Vi har også begynt å få "venner". Vi har funnet en gruppe jenter vi sitter med i frees og lunsj, de er veldig hyggelige. Jeg har geografi med en av de og historie med en annen av de. Det er også andre som har begynt å vise interesse ved å følge og legge meg til på sosiale medier. Noe som er veldig bra, for jeg er enda litt sjenert og tørr ikke helt å gå bort å snakke til folk. MEN jeg jobber med det og det går bedre for hver dag som går.

  Imorgen er det leksedag igjen. Så vi snakkes når det skjer noe spennende!

 • 1

  Hello!

  Igår fikk jeg min første pakke fra Norge. Når jeg kom hjem fra skolen igår møtte Wendy meg ved inngangen og sa at jeg hadde fått pakke! Jeg visste det var en pakke på vei siden jeg hadde glemt noen ting hjemme i Norge. Så i pakken lå joggeskoa mine, skjørtet mitt og hatten min. I tillegg til dette hadde mamma sendt med Omega3, vitaminer, tomatsupper, melkesjokolade og melkehjerter ♥


  Pakker og brev blir satt stor pris på. Veldig hyggelig å komme hjem til noe. Hvis noen har lyst til å sende meg noe, så er det bare å sende meld og spørre om adresse, hehe.

  Tusen takk mamma, ikveld blir det tomatsuppe til middag! Vi snakkes når det skjer noe. 

   

 • 2

  Hello! Tenkte jeg kunne fortelle litt om skolen, førsteintrykk og litt om fagene jeg skal ta!

  Hvor skal jeg starte? Hmm. 
  Her i Tunbridge Wells bor jeg i et område kaldt Rusthall. Vi har tre muligheter til å komme oss til skolen: gå den lange veien igjennom byen som vil ta ca en time, gå den korte veien som tar ca 40 min eller ta buss. Hvis vi skal ta buss må vi skifte buss og betale busskort selv siden vi ikke bor langt nok unna til å få det gratis. Så da har jeg og Malin valgt å spare noen penger og går den korte veien til skolen hver dag. Vi tar følge med en annen gutt som bor her i Rusthall. Han heter Alex, han er like gammel som oss, men han går i 13.klasse.
  Det går helt fint å gå til og fra skolen, selv om skolesekken er veldig tung å bære på. Vi blir spreke da ihvertfall!

  En ting som er veldig forskjellig fra Norge, er dresscode. På St. Gregory's har de skoleuniform i 7.-11.klasse. Jeg går i 12. og vi har bare dresscode. Drescoden er "smart/casual", det vil si at vi har ikke lov til å bruke hullete jeans, ikke for korte skjørt, ikke shorts, vi får ikke vise mage eller skuldre og vi kan ikke bruke hatt på skolen. Selve dresscoden er grei, tross for at engelske jenter kler seg ganske annerledes enn det norske jenter gjør. 
  Her i England bruker ALLE jenter vesker på skolen. Jeg og Malin har valgt å ikke følge trenden, siden vi går til skolen og det er såå mye mer komfortabelt å bruke sekk. 

  Skolen er stor, større en Stange. Den har flere bygninger og flere etasjer. Når jeg hadde sett for meg skolen, hadde jeg forestilt meg at alt skulle være veldig sofistikert og kanskje litt gammelt. Det er det ikke på St. Gregory's. Skolefargene er rød og blå, og det blir brukt på mange av møblene. Bygningene er moderne og hvis jeg skal være ærlig ser det litt ut som en barneskole, men det gjør ikke meg noe.

  Her i England må vi kalle lærerne for Mrs eller Mr og etternavnet deres. Vi kan også si Sir eller Miss. Noe som er veldig forskjellig fra Norge. I Norge stiler elev og lærer på nesten likt nivå, her er lærern veldig høyt og elevene er i bunn. Det er litt rart å si Miss og Sir/Mr, men det er nok en vanesak.

  Jeg har valgt fire fag her i England og det er musikk, geografi, historie og matte. Jeg skal også ha litt religionsundervisning og gym. I tillegg til fagene har jeg "fri-timer", som skal brukes til eget skolearbeid og lekser.

  Jeg har fått timeplanen min, og i uke A har jeg to clasher. Det betyr at to fag krasjer. På tirsdag er det matte og historie, og på onsdag er det musikk og historie. Pga av dette skal jeg høre litt med lærere om jeg kan få bytte ut et fag med et annet. Hvis dette skjer, kan jeg si ifra. 

  Alt i alt har jeg et godt førsteintrykk. Jeg vet allerede at dette blir et tøft år med MYE jobbing. Det høres kanskje lite ut med fire fag, men tro meg, det er nok arbeid. Det er tross alt A-levels vi snakker om. 

  Dette er timeplanen min. Oransje-Historie, Rosa-Musikk, Grønn-Matte, Lilla-Geografi og Blå-Games. Vi har også Review på slutten av hver dag.  

  Hvis dere har noen spørsmål om skole eller lignende er det bare å sende meg en meld eller legge igjen en kommentar. Så snakkes vi når det skjer noe!
 • 1

  Idag har jeg, Malin, Wendy og søsteren til Wendy vært på dagstur i Brighton. Vi tok buss dit , og var fremme etter ca to timer. Wendy viste oss litt hvor diverse ting var før jeg og Malin fikk gå for oss selv. Vi gikk først ned til sjøen og piren. Det var så fint og koselig der. Det var veldig fint vær, og veldig varmt også. Vi var på piren en god stund før vi gikk videre til en park. Her i England er det parker overalt, og folk bruker de faktisk også. Det er mye kosligere enn i Norge. Etter Malin hadde tatt noen bilder i parken fant vi en cafe hvor vi spiste lunsj. Stedet het Let's Eat, og gjett hva jeg fant der. Jeg fant baguette med Jarlsbergost! Wow, det var veldig godt å smake på norsk ost igjen, må ærlig innrømme. 

     Hadde ikke hatt noe imot å bo her altså.  Et likke stykke Norge♥

  Når vi nesten var ferdige med å spise lunsj, kom det en mann inn på cafeen, han var uteligger. Jeg la ikke merke til han før han begynte å rope fordi han ble tatt i forsøk på å stjele en baguette. "Okay, I'll just starve then!". En annen mann inne på cafeen hørte dette og ga uteliggeren baguetten sin. Har aldri sett noen gjøre dette i Norge..

  Det siste vi gjorde i Brighton var å gå innom Primark. Kjøpte littegranne for å si det sånn..MEN jeg trengte det meste. Fikk handlet støvler, treningstøy og basice plagg som er innafor dresscoden på skolen. Så det skal vel gå greit.

  Jeg liker Brighton og håper det blir flere turer dit iløpet av dette året. 

  Imorgen er første ordentlige skoledag, så jeg kommer til å oppdatere dere å hvordan de første skoledagene har vært, enten imorgen eller tirsdag. Så vi snakkes senere!

   

 • 0

  Hello! Igår møtte jeg og Malin en gutt som heter Alexander. Han var veldig god venn med de to jentene som var her ifjor og de hadde spurt han om han kunne vise oss litt rundt og den korte (40min) veien til skolen. Så vi møtte han igår og han viste oss veien til skolen og rundt om på på selve skolen. Vi gikk så til byen og tok en kaffe på Starbucks, og etter det fulgte han oss hjem igjen. Alex var veldig hyggelig og han er 97', men skal starte i 13.klasse sammen med de andre 97'erne her. I England starter de på skolen ett år tidligere enn det vi i Norge gjør, så jeg og Malin blir gående i klasse med 98'ere. 

  Som jeg sa tidligere (forrige blogginnlegg?) skulle jeg legge ut bilder av rommet. Det er lite, men veldig koselig.   Så dette er rommet til meg og Malin. Vi har hver vår kommode (eller vi har halve hver, men vi har hver vår topp), den hvite er min. Vi har også en vask, et klesskap, et skrivebord og en køyeseng. Fra skrivende øyeblikk og frem til januar har jeg bunnen, og Malin toppen, og når vi er halvveis i året bytter vi og jeg flytter opp. Jeg og Malin ble enige om at vi måtte kjøpe fairylights og ha på rommet, for det er så fint og koselig. Når vi kom hit var det allerede hengt opp noen i vinduet, noe som var superfint! Vi har planer om å henge opp noen fler nærmere jul, for å få det enda kosligere. Fairylights er noe av det fineste jeg vet om, så det er ganske greit at Malin liker det også. 

  Jeg er veldig fornøyd med rommet vårt. Enn så lenge er det systematisk og orden ( MERK: enn så lenge) hahah


  Vi var en liten tur i byen idag, for å fikse det siste skolematerialet vi trengte (kladdebok med ruter, teip ++) Vi gikk innom en butikk kaldt Select, hvor jeg fant skjorta og hatten jeg har på bildet. Skjorta er mer lilla i virkligheten. Haha.Jeg er fornøyd, selv om innkjøpene kanskje ikke funker på skola pga dresscoden. Jaja..Mamma har også fått sendt joggeskoa mine og den andre hatten min, så jeg får de om 1-2 uker! 

  Imorgen skal vi på skolen for å fikse timeplan og fag, noe som blir veldig spennende. Hehe. Så vi snakkes når det skjer noe (sikkert imorgen)! 

 • 1

  Idag våknet jeg rundt kl 8, av at Malin ordnet seg på rommet vårt. Etter vi hadde ordnet oss ferdig, gikk vi ned og fikk møte barnebarnet til Wendy. Hun heter Mia og er 11 år, hun skal starte på St. Gregory's sammen med oss (hun i 7. og vi i 12. klasse). Wendy tok med meg, Malin og Mia til skolen så vi fikk sett den. Etter det dro vi til en stor park. Jeg, Malin og Mia gikk rundt vannet og pratet. Mia var veldig koslig. Hun har veldig lyst til å starte på turn, så vi (jeg og Mia) slo noen hjul og sto litt på henda midt i parken. Når vi hadde gått rundt parken møtte vi Wendy igjen, også spiste vi en is hver. Når vi kom tilbake til huset møtte vi moren og broren til Mia.

  Det kryr av ekorn her i England, noe som er veldig uvanlig i Norge. Så dette bilde ble tatt når jeg desperat prøvde å klatre i et tre for å fange ett. 
   

  Dette er Mia ♥

   

  Wendy lagde middag til oss; fisk, poteter og salat. Jeg har ikke spist laks på hvertfall 10 år, så jeg var veldig spent. MEN vet dere hva?? Jeg spiste laks. Det gikk fint med poteter og paprika. Det er ikke en favoritt, men det går. Haha

  Imorgen blir det mest sannsynelig en bytur på meg og Malin, så vi snakkes når det skjer noe!

    • 2

  Nå sitter jeg inne på mitt nye rom sammen med Malin som også skal bo her, og Yuri som har bodd her, men drar imorgen. 

  Idag ble jeg og Malin fraktet fra Canterbury til Tunbridge Wells i taxi, vi var fremme her ca 11 etter en times kjøring. Veiene her i England er utroolig smale, så taxien kom ikke helt fram til huset, så vi måtte bære med oss koffertene helt frem. Huset til Wendy er såå fint selv om det er veldig lite, allikevel er det så søtt. Føles nesten som å være i et dukkehus. Badet er grått, svart og veldig rosa, soverommet til Wendy er også rosa. Stuen er liten og koslig, lite kjøkken og et rom til hvor hun har toning tables. Så har vi rommet til meg og Malin da, det er større enn jeg hadde forventet, det er en køyeseng, et skap, en komode, en pult og en vask. Vegg til vegg teppe, hvite vegger, ett vindu og søte detaljer. (bilder av rommet kommer senere) Wendy har også tre katter her, to hvite og en grå og hvit. Det er et rekkehus, så naboene er veldig tett på, men Wendy har sagt at alle er veldig hyggelige. 

  Etter jeg og Malin hadde fått pakket ut, dro Wendy, Malin, jeg og Yuri inn til byen. Vi spiste lunsj i en veldig fin park, og etter det gikk vi rundt og tittet. Jeg har nå fått fikset meg englesk abbonoment (jeg har nytt nummer) og noen skolesaker.

  Jeg likte byen veldig godt, og tror jeg kommer til å trives her. Nå skal vi snart spise det første måltidet hjemme hos Wendy. Vi snakkes når det skjer noe!

 • 1

  Nå sitter jeg og Malin inne på rommet mitt på Campusen. Dagen startet ved at jeg sa hade til Ingvild, Silje og de andre på Stange. Det ble en tårevåt avskjed, og jeg savner dere allerede. Fride og mamma fulgte meg tl Gardemoen og fikk en siste klem av de før jeg gikk inn i security-sjekk. Reisen hit gikk strålende og uten problemer. Vi har nettopp spist middag, og fått litt info om morgendagen. Imorgen er det litt sightseeing i Canterbury, og på lørdag drar vi inn til London. 

  Rommet jeg skal bo på denne helgen er lite, men fint. En stor pult, en liten og hard seng, og et lite bad som man kan dusje, gå på do og pusse tennene på samtidlig. Lite altså, he he. Det er også gratis wi-fi her, så jeg har mulighet til å blogge.

  Malin, min norske vertssøster.  Fride, jeg savner deg og elsker deg. 

  Malin inne på mitt flotte rom.

   

  Vi snakkes når det skjer noe. 

 • 2

  Da er kofferten pakket og klar til avreise. Første runde av alt pakket og klart hadde jeg 6kg i overvekt. Etter mye frem og tilbake, og vurderinger av hva jeg egentlig trenger å ha med meg, er alt klart og jeg tror jeg har med meg alt jeg trenger. Krysser i hvertfall fingrene for det. 

  Planen for imorgen er å stå opp og ordne meg. Så dra til skolen for å plukke opp Fride (som blir med til flyplassen), og si hade til noen av vennene mine på skolen, og etter det drar jeg inn til Gardemoen for å møte Malin og de andre som skal til England. Jeg har ikke så mye mer oversikt over hva som skal skje etter flyturen men det får jeg ta som det kommer.   Neste gang bloggen blir oppdatert er jeg i England. Så vi snakkes!