Hannah Sundquist -
Hjem Add YouTube Kontakt

2

Hallo! Lenge siden sist. Den siste uka har gått til skolearbeid, turer i parken, sykdom og endring av hår.

Forrige lørdag våknet jeg og bestemte meg for at jeg skulle farge håret igjen. Jeg farget det mørkt i mai, men iløpet av sommeren har sola bleket det. Så jeg og Malin tok turen inn til byen for å fikse noen småting og kjøpe hårfarge. Etter middagen farget vi håret mitt, jeg farget det i lik farge som første gangen jeg farget det. Jeg er kjempefornøyd!

Dette har vært min andre skoleuke, så jeg har hatt min første uke B. For de som lurer hva uke A og B er, så er det bare at timeplanen er fordelt over to uker. Det er veldig mye å gjøre. Vi får lekser etter hver time og vi må lese mye på egenhånd. Heldigvis har vi 'frees', det er fritimer som skal brukes til å studere og jobbe på egenhånd. På onsdag var jeg hjemme fra skolen pga sykdom. Jeg ble syk på tirsdag når jeg var på skolen. Hodepine, ryggvondt, tett nese og vond hals, mulig grunnet nye og ukjente bakterier. Det var et mareritt å gå hjem igjen fra skolen, i tillegg gikk jeg alene fordi Malin gikk til byen for å skaffe nesespray til meg, snill som hun er. Det var nesten like ille på onsdag så da holdt jeg senga for å bli bedre. På torsdag var jeg frisk igjen og jeg kom meg på skola.

Onsdags kveld bestemte jeg meg også for å klippe meg. Håret mitt var utrolig slitt i tuppene, så jeg tenkte at det ikke kom til å gjøre noe skade å klippe de litt. Jeg klipte de ikke så mye, bare noen få cm. Jeg klipte det selv og jeg er veldig fornøyd, og jeg vurderer å mulig gjøre det enda litt kortere, men det får vente litt.

Flere av kveldene denne uka har jeg, Malin og Alex også gått til parken på kvelden for å jobbe med lekser og annet skolearbeid. Det er veldig deilig, for jeg har ikke signaler i parken. Så å bare sitte på en benk, med tente lys, musikk og stjernehimmel, mens du gjør lekser er egentlig veldig koslig. Man kommer seg litt vekk fra alt og det er enklere å fokusere på det man faktisk skal gjøre.  

Vi har også begynt å få "venner". Vi har funnet en gruppe jenter vi sitter med i frees og lunsj, de er veldig hyggelige. Jeg har geografi med en av de og historie med en annen av de. Det er også andre som har begynt å vise interesse ved å følge og legge meg til på sosiale medier. Noe som er veldig bra, for jeg er enda litt sjenert og tørr ikke helt å gå bort å snakke til folk. MEN jeg jobber med det og det går bedre for hver dag som går.

Imorgen er det leksedag igjen. Så vi snakkes når det skjer noe spennende!

 • 1

  Hello!

  Igår fikk jeg min første pakke fra Norge. Når jeg kom hjem fra skolen igår møtte Wendy meg ved inngangen og sa at jeg hadde fått pakke! Jeg visste det var en pakke på vei siden jeg hadde glemt noen ting hjemme i Norge. Så i pakken lå joggeskoa mine, skjørtet mitt og hatten min. I tillegg til dette hadde mamma sendt med Omega3, vitaminer, tomatsupper, melkesjokolade og melkehjerter ♥


  Pakker og brev blir satt stor pris på. Veldig hyggelig å komme hjem til noe. Hvis noen har lyst til å sende meg noe, så er det bare å sende meld og spørre om adresse, hehe.

  Tusen takk mamma, ikveld blir det tomatsuppe til middag! Vi snakkes når det skjer noe. 

   

 • 2

  Hello! Tenkte jeg kunne fortelle litt om skolen, førsteintrykk og litt om fagene jeg skal ta!

  Hvor skal jeg starte? Hmm. 
  Her i Tunbridge Wells bor jeg i et område kaldt Rusthall. Vi har tre muligheter til å komme oss til skolen: gå den lange veien igjennom byen som vil ta ca en time, gå den korte veien som tar ca 40 min eller ta buss. Hvis vi skal ta buss må vi skifte buss og betale busskort selv siden vi ikke bor langt nok unna til å få det gratis. Så da har jeg og Malin valgt å spare noen penger og går den korte veien til skolen hver dag. Vi tar følge med en annen gutt som bor her i Rusthall. Han heter Alex, han er like gammel som oss, men han går i 13.klasse.
  Det går helt fint å gå til og fra skolen, selv om skolesekken er veldig tung å bære på. Vi blir spreke da ihvertfall!

  En ting som er veldig forskjellig fra Norge, er dresscode. På St. Gregory's har de skoleuniform i 7.-11.klasse. Jeg går i 12. og vi har bare dresscode. Drescoden er "smart/casual", det vil si at vi har ikke lov til å bruke hullete jeans, ikke for korte skjørt, ikke shorts, vi får ikke vise mage eller skuldre og vi kan ikke bruke hatt på skolen. Selve dresscoden er grei, tross for at engelske jenter kler seg ganske annerledes enn det norske jenter gjør. 
  Her i England bruker ALLE jenter vesker på skolen. Jeg og Malin har valgt å ikke følge trenden, siden vi går til skolen og det er såå mye mer komfortabelt å bruke sekk. 

  Skolen er stor, større en Stange. Den har flere bygninger og flere etasjer. Når jeg hadde sett for meg skolen, hadde jeg forestilt meg at alt skulle være veldig sofistikert og kanskje litt gammelt. Det er det ikke på St. Gregory's. Skolefargene er rød og blå, og det blir brukt på mange av møblene. Bygningene er moderne og hvis jeg skal være ærlig ser det litt ut som en barneskole, men det gjør ikke meg noe.

  Her i England må vi kalle lærerne for Mrs eller Mr og etternavnet deres. Vi kan også si Sir eller Miss. Noe som er veldig forskjellig fra Norge. I Norge stiler elev og lærer på nesten likt nivå, her er lærern veldig høyt og elevene er i bunn. Det er litt rart å si Miss og Sir/Mr, men det er nok en vanesak.

  Jeg har valgt fire fag her i England og det er musikk, geografi, historie og matte. Jeg skal også ha litt religionsundervisning og gym. I tillegg til fagene har jeg "fri-timer", som skal brukes til eget skolearbeid og lekser.

  Jeg har fått timeplanen min, og i uke A har jeg to clasher. Det betyr at to fag krasjer. På tirsdag er det matte og historie, og på onsdag er det musikk og historie. Pga av dette skal jeg høre litt med lærere om jeg kan få bytte ut et fag med et annet. Hvis dette skjer, kan jeg si ifra. 

  Alt i alt har jeg et godt førsteintrykk. Jeg vet allerede at dette blir et tøft år med MYE jobbing. Det høres kanskje lite ut med fire fag, men tro meg, det er nok arbeid. Det er tross alt A-levels vi snakker om. 

  Dette er timeplanen min. Oransje-Historie, Rosa-Musikk, Grønn-Matte, Lilla-Geografi og Blå-Games. Vi har også Review på slutten av hver dag.  

  Hvis dere har noen spørsmål om skole eller lignende er det bare å sende meg en meld eller legge igjen en kommentar. Så snakkes vi når det skjer noe!
 • 1

  Idag har jeg, Malin, Wendy og søsteren til Wendy vært på dagstur i Brighton. Vi tok buss dit , og var fremme etter ca to timer. Wendy viste oss litt hvor diverse ting var før jeg og Malin fikk gå for oss selv. Vi gikk først ned til sjøen og piren. Det var så fint og koselig der. Det var veldig fint vær, og veldig varmt også. Vi var på piren en god stund før vi gikk videre til en park. Her i England er det parker overalt, og folk bruker de faktisk også. Det er mye kosligere enn i Norge. Etter Malin hadde tatt noen bilder i parken fant vi en cafe hvor vi spiste lunsj. Stedet het Let's Eat, og gjett hva jeg fant der. Jeg fant baguette med Jarlsbergost! Wow, det var veldig godt å smake på norsk ost igjen, må ærlig innrømme. 

     Hadde ikke hatt noe imot å bo her altså.  Et likke stykke Norge♥

  Når vi nesten var ferdige med å spise lunsj, kom det en mann inn på cafeen, han var uteligger. Jeg la ikke merke til han før han begynte å rope fordi han ble tatt i forsøk på å stjele en baguette. "Okay, I'll just starve then!". En annen mann inne på cafeen hørte dette og ga uteliggeren baguetten sin. Har aldri sett noen gjøre dette i Norge..

  Det siste vi gjorde i Brighton var å gå innom Primark. Kjøpte littegranne for å si det sånn..MEN jeg trengte det meste. Fikk handlet støvler, treningstøy og basice plagg som er innafor dresscoden på skolen. Så det skal vel gå greit.

  Jeg liker Brighton og håper det blir flere turer dit iløpet av dette året. 

  Imorgen er første ordentlige skoledag, så jeg kommer til å oppdatere dere å hvordan de første skoledagene har vært, enten imorgen eller tirsdag. Så vi snakkes senere!

   

 • 0

  Hello! Igår møtte jeg og Malin en gutt som heter Alexander. Han var veldig god venn med de to jentene som var her ifjor og de hadde spurt han om han kunne vise oss litt rundt og den korte (40min) veien til skolen. Så vi møtte han igår og han viste oss veien til skolen og rundt om på på selve skolen. Vi gikk så til byen og tok en kaffe på Starbucks, og etter det fulgte han oss hjem igjen. Alex var veldig hyggelig og han er 97', men skal starte i 13.klasse sammen med de andre 97'erne her. I England starter de på skolen ett år tidligere enn det vi i Norge gjør, så jeg og Malin blir gående i klasse med 98'ere. 

  Som jeg sa tidligere (forrige blogginnlegg?) skulle jeg legge ut bilder av rommet. Det er lite, men veldig koselig.   Så dette er rommet til meg og Malin. Vi har hver vår kommode (eller vi har halve hver, men vi har hver vår topp), den hvite er min. Vi har også en vask, et klesskap, et skrivebord og en køyeseng. Fra skrivende øyeblikk og frem til januar har jeg bunnen, og Malin toppen, og når vi er halvveis i året bytter vi og jeg flytter opp. Jeg og Malin ble enige om at vi måtte kjøpe fairylights og ha på rommet, for det er så fint og koselig. Når vi kom hit var det allerede hengt opp noen i vinduet, noe som var superfint! Vi har planer om å henge opp noen fler nærmere jul, for å få det enda kosligere. Fairylights er noe av det fineste jeg vet om, så det er ganske greit at Malin liker det også. 

  Jeg er veldig fornøyd med rommet vårt. Enn så lenge er det systematisk og orden ( MERK: enn så lenge) hahah


  Vi var en liten tur i byen idag, for å fikse det siste skolematerialet vi trengte (kladdebok med ruter, teip ++) Vi gikk innom en butikk kaldt Select, hvor jeg fant skjorta og hatten jeg har på bildet. Skjorta er mer lilla i virkligheten. Haha.Jeg er fornøyd, selv om innkjøpene kanskje ikke funker på skola pga dresscoden. Jaja..Mamma har også fått sendt joggeskoa mine og den andre hatten min, så jeg får de om 1-2 uker! 

  Imorgen skal vi på skolen for å fikse timeplan og fag, noe som blir veldig spennende. Hehe. Så vi snakkes når det skjer noe (sikkert imorgen)! 

 • 1

  Idag våknet jeg rundt kl 8, av at Malin ordnet seg på rommet vårt. Etter vi hadde ordnet oss ferdig, gikk vi ned og fikk møte barnebarnet til Wendy. Hun heter Mia og er 11 år, hun skal starte på St. Gregory's sammen med oss (hun i 7. og vi i 12. klasse). Wendy tok med meg, Malin og Mia til skolen så vi fikk sett den. Etter det dro vi til en stor park. Jeg, Malin og Mia gikk rundt vannet og pratet. Mia var veldig koslig. Hun har veldig lyst til å starte på turn, så vi (jeg og Mia) slo noen hjul og sto litt på henda midt i parken. Når vi hadde gått rundt parken møtte vi Wendy igjen, også spiste vi en is hver. Når vi kom tilbake til huset møtte vi moren og broren til Mia.

  Det kryr av ekorn her i England, noe som er veldig uvanlig i Norge. Så dette bilde ble tatt når jeg desperat prøvde å klatre i et tre for å fange ett. 
   

  Dette er Mia ♥

   

  Wendy lagde middag til oss; fisk, poteter og salat. Jeg har ikke spist laks på hvertfall 10 år, så jeg var veldig spent. MEN vet dere hva?? Jeg spiste laks. Det gikk fint med poteter og paprika. Det er ikke en favoritt, men det går. Haha

  Imorgen blir det mest sannsynelig en bytur på meg og Malin, så vi snakkes når det skjer noe!